Kamp za socijalne inovacije otvoren u Sandzaku

25.06.2014

Kamp za socijalne inovacije otvoren u Sandzaku
Početkom marta, kroz zajednički projekat Ujedinjenih nacija inicirane su info-radionice u svih šest opština jugozapadne Srbije tokom kojih su 163 prisutna učesnika bili informisani o konceptu kampa za socijalne inovacije i značaju socijalne inovacije uopšte.
Cilj ovih radionica je priprema potencijalnih društvenih inovatora za stvarni proces razvoja IT rešenja koja će imati za cilj da odgovore izazovima i socijalnim problemima sa kojima su ljudi suočeni u svojim zajednicama.

Početkom maja je objavljen "poziv za ideje", i do sada, zahvaljujući velikom odzivu, širok spektar ideja vezanih za razvoj zajednice je sakupljen.
Najzanimljivije ideje će biti razmotrene od strane Izborne komisije i programeri će biti pozvani na 72-sata dug kamp za socijalne inovacije. Poslednjeg dana manifestacije jedan ili dva projekta u svakoj opštini će biti izabrani za dalji razvoj i podršku. Najperspektivnijih projekti dobiće finansijsku podršku i za inkubacioni period od godinu dana i, na osnovu njihovog uspeha, dalje savete o mobilizaciji donatora. Ovo će obezbediti njihovu održivost u narednom periodu.
Istovremeno, projektni tim je razvio i sajt i stranice društvenih medija koji će služiti u svrhu promovisanja ovog događaja.